Gemeenteweekend23.jpg

 

Maranatha-gemeenteweekend Pinksteren 2023

Van vrijdag 26 tot 29 mei 2023 wordt D.V. vanuit de Maranathakerk weer een gemeenteweekend georganiseerd waarbij iedereen van harte welkom is!

De activiteiten zijn inmiddels in volle gang. Voor het gemak hebben we alle ins en outs rondom het gemeenteweekend voor u op een rijtje gezet zodat u e.e.a. rustig kunt nalezen.

Kort samengevat is de planning als volgt:

Wat:                Kampeerweekend met afwisselende activiteiten waarbij overdag daggasten kunnen aanhaken.

Waar:              Camping ¢De Oude Maas¢ in Barendrecht/Maranathakerk Stadhouderslaan Ridderkerk

Wanneer:         Pinksterweekend 2023

26 mei: Kampeerders welkom op Camping ‘De Oude Maas’te Barendrecht

27 mei: Diverse activiteiten op en rond de camping voor zowel weekend- als daggasten

28 mei:             Morgendienst in de Maranathakerk

                         Lunch en sing-in in de open lucht op de camping

29 mei: Kampeerders breken weer rustig op, hulp bij afbouwen is zeer welkom ;-)

Een wat uitgebreider programma vindt verderop u hieronder ¯

Net zoals bij andere initiatieven zullen ook nu niet alle gemeenteleden de mogelijkheid hebben, of ervoor in zijn om te komen kamperen. Daarom willen we een divers programma aan activiteiten voor alle leeftijdsgroepen aanbieden zodat iedereen op verschillende momenten in de gelegenheid gesteld wordt om langs te komen en/of mee te doen/eten. Ook wordt -indien gewenst- een haal- en thuisbrengservice voor onze minder mobiele gemeenteleden georganiseerd.

Doel en Thema

Het idee is ontstaan omdat we blij zijn met elkaar als broers en zussen in de Heer Jezus. Én vanuit behoefte aan informeel contact met elkaar naast de eredienst. Fijn dat er meerdere momenten zijn waarop er samenbindende activiteiten plaatsvinden. Als aanvulling daarop lijkt een gemeenteweekend ons een mooie gelegenheid om de onderlinge band te versterken waardoor het delen van ons leven en geloof laagdrempeliger wordt. Omdat onze motivatie een inhoudelijk doel dient en we de uitstorting van de Heilige Geest op een bijzondere manier willen vieren, is een thema aan het geheel verbonden: ‘Leesbare brief. Dit thema komt zowel op de zaterdag in activiteiten, als op de zondag in de vieringen tot uiting met als middelpunt een gezamenlijke lunch-maaltijd na de morgendienst waarbij ieder iets meeneemt….om met elkaar te delen!

Globaal Programma (we zijn nog volop aan het plannen, dit is een indicatie)

 

Vrijdag

Middag

Aankomst (opzetten caravans en tenten)

Avond

Maaltijd (zelf meenemen), Kick-off en Activiteit 16+ & 12-15 jaar

Zaterdag

Ochtend

Ontbijt (ieder neemt zelf mee)

 

Triatlon/Bootcamp

 

Goochelaar Jan J

Lunch

Broodje Tim en Broodje knakworst

Middag

Zeskamp voor alle leeftijden

17.00 – 19.00

Patatkraam

Avond

Open podium * talentenjacht * bonte avond * Pubquiz ???

Zondag

Ochtend

Ontbijt (ieder neemt zelf mee)

 

Kerkdienst in de Maranathakerk

Na de dienst

Gezamenlijk vertrek naar de camping

Lunch

Koffie / Lunch; ieder neemt wat te eten en te drinken mee naar de camping en daar delen we op het gemak met elkaar de maaltijd!

Middag

Aansluitend aan lunch sing-in op de camping

Avond

Avondmaaltijd (voor wie nog wil blijven) en spelletjes in de samenkomsttent

Maandag  

Voor 12.00

Ontbijt en rustig aan vertrekken

Tussen de diverse programmaonderdelen zit regelmatig wat extra ruimte, we willen namelijk niet élke minuut met elkaar ‘plannen’, de onderlinge ontmoeting vinden we minstens zo belangrijk. Dus neem een stoel mee en schuif bij elkaar aan! Ook tijdens programmaonderdelen waar u niet zo voor voelt, geen probleem! Knoop een gesprek aan met een broer of zus, kom als toeschouwer lekker bij een activiteit zitten, voelt u zich vrij!

Erediensten

In overleg met de raad en de predikant is het volgende besloten: de ochtendviering zal plaatsvinden in ons kerkgebouw. Na de dienst willen we gezamenlijk vertrekken naar Camping‘De Oude Maas’om -in het licht van het thema- daar de gemeentelunch te genieten. Direct na de ‘spijziging’😉  zullen we op het campingterrein waar een grote tent in het midden van het veld staat, aansluitend een sing-in vieren.

 

Open podium *** Talent-gezocht *** Bonte avond

Waarom alleen alles uit de kast halen als je een nieuwe dominee ontvangt of er van 1 afscheid genomen moet worden!? Dus in ons programma: op zaterdagavond een heuse talentenshow – open podium c.q. bonte avond. Schuilt in jou/jullie een cabaretier/muzikant/poëet/toneelspeler of noém het maar, wat zou het leuk zijn als je dat met ons wil delen! Schiet Sander van der Breggen even aan als je nog twijfelt. Doe je sowieso mee?! Tof: je kan dan ook gelijk mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kampeerders

  • De úiterlijke aanmelddatum voor kampeerders is 10 maart 2023
  • Dat kan via deze link: https://forms.gle/y1YJ6rCWkQh1ZLE99
  • We willen proberen (bij voldoende belangstelling 😉) een apart veldje voor jongeren te creëren (Veldje achter het centrale veld: voor kleine tenten zonder stroom)

 

Jeugd

Hee jij daar, kunnen jouw ouders niet, maar wil je zelf wel mee? Meld je aan! Het wordt een tof weekend waar we jou ook graag bij willen hebben. Wist je trouwens al dat het weekend gratis is? 😉 

 

Daggasten *** Fijn als u zich wilt aanmelden!

Ook vragen wij i.v.m. de organisatie dat daggasten zich voor zowel zaterdag en/of zondag aanmelden.

Dat is namelijk echt nodig voor ons als organisatie zodat we alvast een inschatting kunnen maken van wat er allemaal nodig is aan eten/drinken en t.b.v. huren van bijv. tafels, bankjes en een grotere samenkomsttent, etc. Dat is mede de reden dat we een bijdrage vragen voor verschillende onderdelen, om die kosten met elkaar te delen. Daarnaast is het een bewuste keuze om voor de onderdelen op zondag geen bijdrage te rekenen. Het is wel noodzakelijk dat u zich aanmeldt voor alle dagen dat u aanwezig bent, ook de zondag i.v.m. de logistieke organisatie.

Kosten?

Het weekend is gratis!

Gratis? Klopt!

Maar toch zeker wel kosten voor de campingplekken? Nee hoor!

En het eten dan? Is ook gratis!

Factuurtje achteraf? Nope!

Bijdrage per activiteit? Nee, geen sprake van!

Geldschoteltje bij de toiletten? Zelfs dat niet 😉 

Een toeristen-toeslag dan? Haha, nee! gratis = gratis!

Vertel, hoe dan?! 

Daarop kunnen wij in volle overtuiging zeggen: God zorgt voor Zijn gemeente! Hij heeft het mogelijk gemaakt dat iedereen die wil mee kan. Juist nu, in tijden van hoge prijzen voor bijna alles wat we maar kunnen bedenken, hoeft niemand zich buitengesloten te voelen door kosten voor een gemeenteweekend. Ook dat is een van de 10.000! redenen tot dankbaarheid! 

Fonds

Er is een fonds waar men indien gewenst financieel kan bijdragen. Wij realiseren ons namelijk dat er ook mensen zijn die, ondanks dat het weekend gratis is, toch iets willen geven. Al het geld op dit fonds is en blijft beschikbaar voor gemeenteweekenden. Maar we blijven benadrukken: het weekend is gratis voor iedereen, geniet daar echt van!

Wilt u toch bijdragen? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FAQ

  • U heeft geen kampeermaterialen maar wil wel graag mee kamperen: geef ons een seintje.
  • Heeft u wel kampeermaterialen (over) die u niet gebruikt en wel uit zou willen lenen? Laat het ons weten!
  • Twijfel je of je al echt gaat inschrijven/is de deadline te kort dag? Neem contact met ons om te kijken wat er mogelijk is, misschien kunnen we onder voorbehoud iets bij de camping regelen.
  • Helaas zijn er geen stacaravans of huisjes te huur op het kampeerterrein. Wel is er een haven waar je met je boot kunt komen.
  • Gasten die het leuk zouden vinden om mee te komen tijdens (een deel van) het gemeenteweekend zijn juist van harte welkom!
  • Na uw aanmelding krijgt u een bevestigingsmail, heeft uy nog niets gehoord, laat het graag even weten voor het geval er iets mis gegaan is.
  • Er is een beperkt aantal kampeerplekken dus wees er snel bij!

Organisatie

Gedurende het proces van organiseren willen we u uiteraard regelmatig informeren en enthousiasmeren via scipio zodat -als de HEER nog niet terug is gekomen- het een gezegend en begeisterend pinksterweekend mag worden. We hopen dat we gedurende het weekend o.a. maaltijden en gesprekken kunnen delen, zodat we ook weer kunnen úitdelen!

Mocht u meer willen weten en/of mee willen helpen organiseren, heel graag!

Alle hulp op gebied van op- en afbouwen, helpende handen in de horeca of bij alle activiteiten zijn van harte welkom! Tenslotte doen we dit met elkaar :-) 

U kunt terecht bij: Stefan van Beek, Marlies Bouman, Sander van der Breggen, Kees van Houwelingen, Rik Kampman, Saskia de Lange, Jeanine Smid, Peter van der Velde of stuur gewoon even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.